Henry Leuverink

Mijn naam is Henry Leuverink , 39 jaar oud en werkzaam als liftmonteur.

Ik ben sinds een jaar of 3 in het bezit van een paarse Ruska Super uit 1968.  Het was een kado van mijn lieve vriendin Ingrid die ook vaak meegaat. Zijzelf vindt dit een leuke buggy vanwege de koplampen en heeft hem Bugsy genoemd. Toen wij de buggy kochten liep hij wel maar zodra je gas gaf was het gelijk einde oefening en derhalve heb ik mij door de buurman van Goor naar Boekelo laten slepen (best koud in de winter).

In de jaren die volgden heb ik al heel wat aan de buggy veranderd. Zo zijn er nieuwe velgen, stoelen, vooras, stuurinrichting, stuur, uitlaten, bodemplaten, bekleding, remmen, lampen enz. enz. op gekomen.

Op stapel (en in de schuur) liggen nu nog een set schijfremmen voor achter, een mechanische rembekrachtiger, een nieuwe pedalenset, chromen motorbeplating ,  koelhuis en dynamosteun en een nieuwe behuizing voor de riem. Ik hoop dit allemaal in januari er op te gaan bouwen, dus  als ik nog genoeg vrij kan krijgen ben ik voor de Vechtdalrit er weer helemaal klaar voor. De achterwielen bleken toch te breed te zijn en die zijn inmiddels vervangen voor een maatje kleiner.

Hij is inmiddels ook getaxeerd. Ben nu aan het sparen voor een nieuwe motor. Het moet wel een type 1 blijven maar dan met een pekaatje of 120 want zo’n 1.6 heeft mij toch te weinig vermogen.  

Ik vind het heel leuk dat er bij Buggyvrienden Noord-Oost ook voor de on-road buggys activiteiten worden georganiseerd. En daarbij hoop ik ook met nog meer leden in contact  te komen. Samen heb je vaak meer oplossingen voor problemen die we allemaal hebben en een medelid heeft soms een verassend goede tip.

Groetjes,

Henry Leuverink