Gert van Braak

Sinds 1991 ben ik in het bezit van deze Ruska B1 buggy. Ik zag hem destijds staan bij een plaatselijke autodealer en was meteen verkocht. Pas na enige tijd kwam ik erachter dat het een Ruska B1 buggy is. Ruska Automobielen uit Amsterdam leverde de B1 in de periode 1970 - 1980. Circa 300 stuks zijn er in die periode gemaakt. De hardtop op mijn buggy heb ik in mei 2005 gekocht bij Plastac in Frankrijk. Het is een originele hardtop van de beroemde Meyers Manx buggy, de eerste seriematig geproduceerde polyester buggy in Amerika. Het volgende 'project' is het vernieuwen van het interieur. Maar alles op zijn tijd want het mooiste blijft natuurlijk rijden met de buggy. 

Deze DÖSJEBRO Beach Buggy heb ik in september 2007 gekocht in Zweden. De buggy is verlaagd, heeft mooie chromen velgen en is voorzien van een VW 1300cc motor. De Dosjebro buggy is geproduceert door de firma Härdplastteknik uit DÖSJEBRO. In de periode 1982 - 1985 zijn er zo'n 1.750 stuks gemaakt. De meesten zijn verkocht in Zweden & Denemarken maar ook zelfs naar Spanje en Kenia. Eigenaar van Hardplastikteknik: Olle Olsson.

Ik hoop dat deze site een succes wordt en dat we vele buggy rijders in Drenthe en Overijssel enthousiast kunnen krijgen om samen onze hobby uit te dragen. Graag tot ziens!

Gert