Rob & Marjo Floor

Wij zijn Marjo en Rob Floor uit Alphen a/d Rijn en hebben sinds een aantal maanden een Ruska B1 uit '69.
Omdat tie garoen is noemen we hem Kikkert (errug origineel).

Heel vreemd maar 't kerverige is mijn hele leven al aanwezig geweest en ik ben ongeveer (op m'n gemakkie) 2 jaar aan het zoeken geweest naar, hetzij een Trike, een Buggy of een Kevert. Verleden jaar is de Trike-optie afgevallen omdat mijn rechter pols kaduuk is en het geeft een beetje moeilijk gas met zo'n pols. En daar te bij, een Trike is ongeveer 4x Buggywaarde. Kevers hebben we genoeg in de familje. 1 tastbaar objekt in restauratie (69 spaarkevert) en genoeg ijzer om er nog een te bouwen incluus nog 2 kentekenbewijzen met de chassisnummerplaatjes. Werruk zat dus. Misschien gaan we er een Buggy bijbouwen maar dat zal pas zijn na de restauratie van mijn Mercedes /8 220D uit '73. Ook nog.

Tijdens een bezoek aan het tuincentrum zag ik aan de overkant bij een Suzuki dealer iets garoens staan met garote wielen. Doei schat, tot zo. Zucht.
En aldus geschiede het aanschaffen van een orginele(?) Ruska B1. Vorige eigenaar overleden en van de historie niks meer bekend alleen dat er onder de groene jas een rode zit, er een ab onderblok met 1600 cylinders en dubbele Webers op zit.
Heel erg veel heb ik er nog niet aan gedaan, op het vervangen van het komplete remsysteem na. Verder heb ik het kenteken NF-75-VV laten omzetten naar het (een) kenteken van '69. Nu is het 71-78-HN en dat oogt een stuk beter met die blauwe platen.
Schijven voor liggen op de plank en worden deze winter gemonteerd. Verders blijft 't uiterlijk zoals 't is.
We gebruiken de kikkert voor toerritjes en de lol. Met een bench achterin kunnen Hannes en Doortje (honden) ook nog mee en ook die twee genieten van ritten. Voorlopig in de buurt en strandbezoek. Geen plannen voor modderige bezigheden, gewoon toeren in de omgeving. Je komt op plaatsen waar je normaal niet komt. Heerlijke hobby.
 
Iedereen veel plezier met de buggy en wellicht zot ziens.
 
Rob en Marjo.